Uitvaart regelen volwassen

Meest gestelde vragen


Ik ben elders verzekerd. Kan ik mijn uitvaart toch door Uitvaartzorg de Schelp laten verzorgen?
Jazeker dat kan. U bent verzekerd voor een bepaald bedrag. Afhankelijk van deze wensen en budget proberen wij uw uitvaart zo goed mogelijk te laten aansluiten op deze wensen. Wij regelen de uitkering van de uitvaartpolis.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn uitvaart precies zo verloopt als ik wil?
De wijze waarop de uitvaart wordt verzorgt, kunt u volledig zelf bepalen. Waarom zou u daarmee wachten? Onze ervaring is dat veel nabestaanden het achteraf jammer vinden, dat zij niet vóór het overlijden al een gesprek met ons hebben gevoerd. Dan zouden zij bij het maken van keuzes voor de uitvaart meer kennis over de mogelijkheden hebben gehad en met elkaar besproken hebben.

Uw eigen wensen rond het afscheid kunt u vooraf officieel laten vastleggen. U voorkomt daarmee dat nabestaanden moeilijke beslissingen moeten nemen op een moment waarop zij door emoties hun gedachten moeilijk kunnen bepalen. Ook bent u ervan verzekerd dat de uitvaart straks volgens uw wensen wordt uitgevoerd. Heel belangrijjk is  om deze wensen wel kenbaar te maken aan uw nabestaanden zodra u ze vastlegt!  Zij zijn te zijner tijd immers nauw bij de uitvoering ervan betrokken. Voor de meeste (toekomstige) nabestaanden is het een geruststellende gedachte, als zij weten dat alles op hoofdlijnen geregeld is.

Hoe duur is een uitvaart?
De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw wensen en uw stijl. Het is tenslotte maatwerk. Wij nodigen u van harte uit om contact op te nemen om uw wensen en de daarbij behorende kosten te bespreken. Wij maken graag een vrijblijvende kostenbegroting.

Is het verplicht dat een overledene in een kist wordt begraven of gecremeerd, of mag het ook zonder kist?
De wet stelt het begraven of cremeren in een kist niet verplicht. Een overledene mag dus ook in een doek gewikkeld worden. Voor het transport is eigenlijk altijd een harde ondergrond nodig zoals een opbaarplank of een kist.

Staat uw vraag er niet bij? Aarzel niet en neem contact met ons op. 
 
   

 
Cookie instellingen