Uitvaart informatie

Ik ben elders verzekerd. Kan ik mijn uitvaart toch door een ander laten verzorgen?
Jazeker dat kan. U bent verzekerd voor een bepaald bedrag. Afhankelijk van uw wensen en budget probeer ik uw uitvaart zo goed mogelijk te laten aansluiten aan uw wensen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn uitvaart precies zo verloopt als ik wil?
De wijze waarop de uitvaart wordt verzorgd, kunt u volledig zelf bepalen. En waarom zou u daarmee wachten? Mijn ervaring is dat veel nabestaanden het achteraf jammer vinden, dat zij niet vóór het overlijden al een gesprek met mij hebben gehad. Dan zouden zij bij het maken van keuzes voor de uitvaart met meer kennis over de mogelijkheden hebben nagedacht.
Uw eigen wensen rond de uitvaartverzorging kunt u vooraf officieel laten vastleggen. U voorkomt daarmee dat nabestaanden moeilijke beslissingen moeten nemen op een moment waarop zij door emoties hun gedachten moeilijk kunnen bepalen. Ook bent u ervan verzekerd dat de uitvaart straks volgens uw wensen wordt uitgevoerd. Maar: maakt u uw wensen wel kenbaar aan uw nabestaanden voor u ze vastlegt! Zij zijn t.z.t. immers nauw bij de uitvoering ervan betrokken. Voor de meeste (toekomstige) nabestaanden is het een geruststellende gedachte als zij weten dat alles op hoofdlijnen geregeld is.

Hoe duur is een uitvaart?
De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw wensen en uw stijl. Het is tenslotte maatwerk. Ik nodig u van harte uit om contact op te nemen om uw wensen en de daarbij behorende kosten te bespreken.

Is het verplicht dat een overledene in een kist wordt begraven of gecremeerd, of mag het ook zonder?
De wet stelt het begraven of cremeren in een kist niet verplicht. Een overledene mag dus ook in een doek gewikkeld worden. Voor het transport is eigenlijk altijd een harde ondergrond nodig; dat kan een opbaarplank of een kist zijn. Omdat een overledene zonder kist voor veel mensen een confronterende aanblik is, wordt veelal aangeraden om voor de dag van de uitvaart toch gebruik te maken van een kist.

Staat uw vraag er niet bij? Aarzel niet en neem contact met mij op. Voor contactgegevens zie de tab ‘Contact’ in de rechterkolom.

sony febr 011